jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Zuid-Afrikaanse wijn van Bellingham

door dec 20, 20190 Reacties

Topchefs on Tour met Bellingham wines

Bellingham maakt wijnen om bij te eten. Dat ondervond Jennifer Jernberg* tijdens een perslunch in het Amsterdamse restaurant Limon voorafgaand aan deze superleuke en lekkere actie ‘Topchefs on Tour met Bellington Wines’. Chef Maik Kuijpers van het eveneens in Amsterdam gevestigde Carstens Brasserie bereidde een drie- gangen lunch en Bellingham zorgde voor de bijpassende wijnen. En dat was geen straf! Komende maand gaan de topchefs Jord Althuizen, Alain Caron en Maik Kuijpers verder het land in om nog bij 5 restaurants de sterren van de hemel te koken in samenwerking met Bellingham!

De wijn-spijs combinaties

Chefkok Maik van Carsentensbrasserie bereidde een 3 gangen lunch en de wijn-spijs combinaties waren voortreffelijk!

  • Salade van gele biet, limoenblad en geitenkwark. We dronken er een Sauvignon Blanc bij uit de Bellingham Homestead Series. Deze Sauvignon was hoog op smaak en de zuren ervan gingen goed samen met de limoen in de salade van gele biet.
  • Bij de schelvis met prei en jus van schaaldieren werd een Chenin Blanc van oude stokken geschonken uit de Bellingham Bernard Series. Een Chenin Blanc zoals Chenin Blanc bedoeld is, met een mooie intensiteit.
  • Daarna volgde de SMV, eveneens uit de Bernard Series: een blend van syrah, mourvèdre en viognier met een goede body, onder andere door de 14 maanden houtlagering.
  • We sloten af met een heerlijk dessert van appel, crème en nootjes.

Over Bellingham
Op de Westkaap werken 40 wijnmakers voor Bellingham, die volgens de richtlijnen van Bellingham werken (snoeiwijze etc.) Bellingham staat bekend om het wijnmaken met een minimale interventie. Op deze manier wordt een natuurlijk product gemaakt. Eeuwenoude methoden worden gecombineerd met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. De nadruk ligt dan ook op het behoud van het karakter van de druif en het terroir.
Bellingham voert 3 succesvolle wijnseries: The Bernard Series, The Founders Sieres en The Homestead Series. Elke wijnserie wordt gekenmerkt door zijn eigen verhaal. Meer weten over deze series? Lees dan hier verder.

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier of bel: 06-27020221.

contactformulier

2 + 1 =

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This