jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Wijncursus Amsterdam

Boek een wijncursus!
Voorstel aanvragen
wijncursus Amsterdam
WSET 2 wijncursus wijn beoordelen

Wijncursus Amsterdam

Wijncursus Amsterdam, gezellig, informeel maar deskundig!

Tijdens mijn wijnproeverijen krijg ik soms de vraag of ik ook wel eens een wijncursus in Amsterdam geef. Toen een groepje zich bij mij meldde voor een wijncursus, heb ik de kans gegrepen. Ik heb gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om met een groep dieper op de stof in te gaan. De theorie verbinden aan de praktijk en vooral veel proeven. Hoe onderscheid je nu al die wijnen? Wat ik daarbij belangrijk vind is de kwaliteit van de wijnen. Een wijncursus gaat toch over goede wijn? Die schenk ik daarom ook.

Wijncursus die jij wil

Ik organiseer een wijncursus op aanvraag op jouw locatie. Op ieder moment in het jaar de wijncursus die jij wil!

De meeste bedrijven geven alleen een wijncursus voor grotere groepen, maar bij mij boek je al een: wijncursus voor 2 !
Dat is bijna 1 op 1 coaching.

Heb je geen vaste groep of geen eigen locatie, dan is mogelijk om aan te sluiten bij een WSET wijncursus in Amsterdam. Ik werk hiervoor samen met een gerenommeerde wijnschool. Deze wijnschool is gevestigd in het hart van de Jordaan in een sfeervolle oude verbouwde fabriek. Dichtbij het openbaar vervoer en het Amsterdam CS.

Voor wie is de wijncursus?

De nadruk zal liggen op het proeven en onderscheiden van wijn. Natuurlijk hoort daar ook theorie bij maar het gaat het er vooral om dat je interesse hebt in wijn en daar meer over wilt leren. Wijn is plezier en genieten staan voorop. Je hoeft geen SDEN 1 of SDEN 2 te hebben om aan een wijncursus te beginnen.

Welke wijn kies je?

Je zit in een restaurant en de ober brengt je de wijnkaart. Wat nu… denk je?
Een hele lijst van wijnen. Sommigen komen je bekend voor.

Met een wijncursus van Jen Proeft Wijn weet jij straks de belangrijkste wijngebieden, ken je de verschillende druivenrassen, en leer je door te proeven welke wijnen jij lekker vindt. Zodat je:

 • Nooit meer thuis komt met de verkeerde wijn
 • Niet langer draalt voor het wijnrek
 • De gevaren kent van de verkeerde wijnspijs combinaties
 • De geheimen van de wijnkaart met gemak ontsluierd
 • Niet meer blind gokt maar bewust kiest
registervinoloog logo

Wijnoorkonde en wijnbrevet

De wijnoorkonde en het wijnbrevet zijn opleidingen van Stichting Dranken Examens en Normering, afgekort SDEN.  Aansluitend aan de wijncursus kun je het examen voor SDEN 2 of SDEN3 afleggen, maar dit hoeft uiteraard niet. Inschrijven voor het examen kan via de wijnacademie of het wijninstituut.

WSET wijncursus logo

WSET INTERNATIONAAL WIJNBREVET

WSET – Wine Spirit Educational Trust – is de grootste wijnopleider ter wereld, gevestigd in Londen. Het biedt vier niveaus aan: WSET-1 t/m 4, waarbij het internationaal wijnbrevet het tweede niveau is: WSET 2.

Wat cursisten over de wijncursus van Jen Proeft Wijn zeggen

We wilden altijd al een wijncursus doen, maar omdat we zo weinig tijd hebben twijfelden we. Het was fijn dat het bij ons thuis kon; dat is wel een heel ontspannen manier om les te krijgen.

Uiteindelijk was het super leuk, ook de theorie. Dus dan is het helemaal geen investering in tijd, maar gewoon een hele leuke bezigheid. Heel veel geleerd, maar wel op een ‘low key’ manier. Het voelt niet als leren, maar tegelijkertijd leer je ontzettend veel. Dat merk je iedere keer als je een wijn opent of er iets over vertelt. Leuk om te doen en je steekt er ook echt iets van op.

Ik hoor van zoveel mensen uit mijn omgeving dat ze eigenlijk wel iets meer zouden willen weten van wijn. Aan die mensen zou ik deze wijncursus aanbevelen. Waarom zou je het niet gewoon doen?

Vroeger was ik helemaal niet zo bezig met het kopen van wijn. Ik wist wel wat ik lekker vond, maar ik wist niet zo goed waarom. Ik moest dan maar hopen dat de verkoper zou begrijpen wat ik bedoelde. Als een verkoper nu iets aanraadt dan weet ik al heel snel of ik dat lekker vind of niet. Je weet veel beter welke wijn je uitkiest en wat het gebied, waar de wijn vandaan komt, voor effect heeft op de smaak van wijn. Ik heb er heel veel aan gehad.

Ik had vooraf niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden.

Juliette Bouwman

Bijzondere, leerzame wijcursus op hoog – SDEN3 – niveau door Jen verzorgd in een informele, gezellige setting. Heerlijke kwaliteitswijnen, goed leren proeven!

Ria Dierikx

Het goed leren proeven is de highlight voor mij. Dit hebben we bijzonder goed gedaan.

 

James Brenta

Gezellig, informeel maar deskundig! Veel geleerd en vooral ook heel erg genoten!

 

Stephanie Haumann

Kies de wijncursus die bij je past:

Wijncursus voor beginners - Wijnoorkonde SDEN 2

Deze wijncursus is voor de beginnende wijnliefhebber. In 5 lessen leren we wijnproeven, verschillen in wijn te onderscheiden, een wijnetiket te lezen, welke wijnlanden -en streken er zijn en welke druivenrassen daar groeien.

 • Met een groep van 2 tot 8 personen proeven we 5 wijnen per les.
 • In een groep van 8 t/m 12 personen proeven we 8 wijnen per les.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte maar reken op €45 per les, per persoon.

 

Wijncursus voor gevorderden - Wijnbrevet SDEN 3

Deze wijncursus is voor de wijnliefhebber die wat dieper op de stof in wil gaan. In 8 lessen leren we welke wijngebieden er zijn, kijken we naar de karakteristieken van de druivensoort en streek en proeven we het verschil tussen klimaten en de invloed van houtopvoeding. We proeven nu ook blind; je weet dus niet welke wijn er in je glas zit. Nu moet je echt een proefnotitie maken die je helpt de juiste wijn eruit te halen.

 • Met een groep van 2 tot 8 personen proeven we 5 wijnen per les.
 • In een groep van 8 t/m 12 personen proeven we 8 wijnen per les.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte maar reken op €45 per les, per persoon.

WSET Internationaal wijnbrevet - niveau 2

Het leuke aan WSET is de proefmethode. We gebruiken hiervoor: The Systematic Approach to Wine Tasting (SAT). Hiermee beoordelen we iedere wijn op: kleur, geur, intensiteit, smaak, zuurgraad, tannines, alcohol, body, afdronk en complexiteit.

 • 31 wijnen samen proeven.
 • We bespreken alle wijnstreken in de wereld en hebben het over: klimaat, regelgeving en wijnbouw.
 • Wijnbouw en de diverse manieren waarop wijn gemaakt wordt komen aan de orde en we behandelen 30 druivenrassen en hun karakter.

De lessen worden gegeven in 2 weekenden en de lessen duren van 13:00 uur tot 17:30 uur.

De cursus kost €575,- inclusief alles: boeken, lessen, wijnen, officieel examen & diploma (als je slaagt).

De cursussen worden hoofdzakelijk gegeven in het Engels en soms in het Nederlands.

 

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier of bel: 06-27020221.

contactformulier

15 + 12 =

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This