jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Wijncursus Amsterdam

Boek een wijncursus!
Voorstel aanvragen
wijncursus Amsterdam
WSET 2 wijncursus wijn beoordelen

Wijncursus Amsterdam

Wijncursus Amsterdam, gezellig, informeel maar deskundig!

Tijdens mijn wijnproeverijen krijg ik soms de vraag of ik ook wel eens een wijncursus in Amsterdam geef. Toen een groepje zich bij mij meldde voor een wijncursus, heb ik de kans gegrepen. Ik heb gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om met een groep dieper op de stof in te gaan. De theorie verbinden aan de praktijk en vooral veel proeven. Hoe onderscheid je nu al die wijnen? Wat ik daarbij belangrijk vind is de kwaliteit van de wijnen. Een wijncursus gaat toch over goede wijn? Die schenk ik daarom ook.

Wijncursus die jij wil

Ik organiseer een wijncursus op aanvraag op jouw locatie. Op ieder moment in het jaar de wijncursus die jij wil!

Wil je graag meer leren over wijn, maar heb je geen tijd om een volledige wijncursus te volgen? Dan is de workshop wijnproeven aan huis perfect voor jou!

Heb je geen vaste groep of geen eigen locatie? Als aanbevolen docent van de wijnacademie geef ik ook les bij diverse landelijke opleiders. Je kan dan aansluiten bij 1 van de wijncursussen. Neem contact met me op voor de aankomende data.

Voor wie is de wijncursus?

De nadruk zal liggen op het proeven en onderscheiden van wijn. Natuurlijk hoort daar ook theorie bij maar het gaat het er vooral om dat je interesse hebt in wijn en daar meer over wilt leren. Wijn is plezier en genieten staan voorop. Je hoeft geen SDEN 1 of SDEN 2 te hebben om aan een wijncursus te beginnen.

Welke wijn kies je?

Je zit in een restaurant en de ober brengt je de wijnkaart. Wat nu… denk je?
Een hele lijst van wijnen. Sommigen komen je bekend voor.

Met een wijncursus van Jen Proeft Wijn weet jij straks de belangrijkste wijngebieden, ken je de verschillende druivenrassen, en leer je door te proeven welke wijnen jij lekker vindt. Zodat je:

 • Nooit meer thuis komt met de verkeerde wijn
 • Niet langer draalt voor het wijnrek
 • De gevaren kent van de verkeerde wijnspijs combinaties
 • De geheimen van de wijnkaart met gemak ontsluierd
 • Niet meer blind gokt maar bewust kiest
registervinoloog logo

Wijnoorkonde en wijnbrevet

De wijnoorkonde en het wijnbrevet zijn opleidingen van Stichting Dranken Examens en Normering, afgekort SDEN.  Aansluitend aan de wijncursus kun je het examen voor SDEN 2 of SDEN3 afleggen, maar dit hoeft uiteraard niet. Inschrijven voor het examen kan via de wijnacademie of het wijninstituut.

WSET wijncursus logo

WSET INTERNATIONAAL WIJNBREVET

WSET – Wine Spirit Educational Trust – is de grootste wijnopleider ter wereld, gevestigd in Londen. Het biedt vier niveaus aan: WSET-1 t/m 4, waarbij het internationaal wijnbrevet het tweede niveau is: WSET 2.

Wat cursisten over de wijncursus van Jen Proeft Wijn zeggen

We wilden altijd al een wijncursus doen, maar omdat we zo weinig tijd hebben twijfelden we. Het was fijn dat het bij ons thuis kon; dat is wel een heel ontspannen manier om les te krijgen.

Uiteindelijk was het super leuk, ook de theorie. Dus dan is het helemaal geen investering in tijd, maar gewoon een hele leuke bezigheid. Heel veel geleerd, maar wel op een ‘low key’ manier. Het voelt niet als leren, maar tegelijkertijd leer je ontzettend veel. Dat merk je iedere keer als je een wijn opent of er iets over vertelt. Leuk om te doen en je steekt er ook echt iets van op.

Ik hoor van zoveel mensen uit mijn omgeving dat ze eigenlijk wel iets meer zouden willen weten van wijn. Aan die mensen zou ik deze wijncursus aanbevelen. Waarom zou je het niet gewoon doen?

Vroeger was ik helemaal niet zo bezig met het kopen van wijn. Ik wist wel wat ik lekker vond, maar ik wist niet zo goed waarom. Ik moest dan maar hopen dat de verkoper zou begrijpen wat ik bedoelde. Als een verkoper nu iets aanraadt dan weet ik al heel snel of ik dat lekker vind of niet. Je weet veel beter welke wijn je uitkiest en wat het gebied, waar de wijn vandaan komt, voor effect heeft op de smaak van wijn. Ik heb er heel veel aan gehad.

Ik had vooraf niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden.

Juliette Bouwman

Bijzondere, leerzame wijcursus op hoog – SDEN3 – niveau door Jen verzorgd in een informele, gezellige setting. Heerlijke kwaliteitswijnen, goed leren proeven!

Ria Dierikx

Het goed leren proeven is de highlight voor mij. Dit hebben we bijzonder goed gedaan.

 

James Brenta

Gezellig, informeel maar deskundig! Veel geleerd en vooral ook heel erg genoten!

 

Stephanie Haumann

Kies de wijncursus die bij je past:

Workshop wijnproeven aan huis

 

Ben je op zoek naar een gezellige en leerzame activiteit voor thuis? Wil je graag meer leren over wijn, maar heb je geen tijd om een volledige wijncursus te volgen? Dan is de workshop wijnproeven perfect voor jou!

Deze workshop is speciaal ontworpen voor wijnliefhebbers die geïnteresseerd zijn in wat meer diepgang dan alleen een wijnproeverij. Tijdens deze cursus van 2,5 uur kom ik bij jou thuis of op kantoor en leer ik je van alles over de belangrijkste druivenrassen, het verschil tussen de smaken van de nieuwe en de oude wereld,  de geografische ligging van de wijngebieden en de kwaliteitsfactoren van wijn.

Tijdens deze cursus krijg je de kans om verschillende wijnen te proeven en ontdek je hoe je de smaken en aroma’s van wijn kunt herkennen en benoemen. Daarnaast leer je hoe je wijn het beste kunt bewaren en serveren en krijg je handige tips voor het combineren van wijn met eten.  Ook leer je hoe je de wijnkaart van een restaurant kunt lezen 

Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt met wijn, deze wijncursus aan huis is geschikt voor iedereen die graag meer wil leren over wijn. Na afloop van de cursus ben je in staat om wijn beter te begrijpen en te waarderen en kun je jouw kennis direct in de praktijk brengen.

Boek nu de workshop wijnproeven aan huis en geniet van een gezellige en educatieve middag of avond met vrienden, familie of collega’s. Het enige wat je nodig hebt, is een gezellige ruimte en ik zorg  voor de rest!

De workshop wijnproeven aan huis kost €319,- en we proeven dan 7 wijnen gezamenlijk. Uiteraard laat ik de wijnen na het proeven bij je achter.

 

Wijncursus introductie - Wijnvignet SDEN 1

 Deze wijncursus is voor wie geen zin of tijd heeft voor een uitgebreide wijncursus. In 2 lessen leren we wijnproeven, de bekende druivenrassen, verschillende stijlen in wijn en wat over wijn-spijs combinaties.

 • Met een groep van 2 tot 8 personen proeven we 5 wijnen per les.
 • In een groep van 8 t/m 15 personen proeven we 8 wijnen per les.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte maar reken op  €47 per les, per persoon.

 

Wijncursus voor beginners - Wijnoorkonde SDEN 2

Deze wijncursus is voor de beginnende wijnliefhebber. In 5 lessen leren we wijnproeven, verschillen in wijn te onderscheiden, een wijnetiket te lezen, welke wijnlanden -en streken er zijn en welke druivenrassen daar groeien.

 • Met een groep van 2 tot 8 personen proeven we 5 wijnen per les.
 • In een groep van 8 t/m 15 personen proeven we 8 wijnen per les.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte maar reken op €47 per les, per persoon.

 

Wijncursus voor gevorderden - Wijnbrevet SDEN 3

Deze wijncursus is voor de wijnliefhebber die wat dieper op de stof in wil gaan. In 8 lessen leren we welke wijngebieden er zijn, kijken we naar de karakteristieken van de druivensoort en streek en proeven we het verschil tussen klimaten en de invloed van houtopvoeding. We proeven nu ook blind; je weet dus niet welke wijn er in je glas zit. Nu moet je echt een proefnotitie maken die je helpt de juiste wijn eruit te halen.

 • Met een groep van 2 tot 8 personen proeven we 5 wijnen per les.
 • In een groep van 8 t/m 15 personen proeven we 8 wijnen per les.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte maar reken op €47 per les, per persoon.

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier.

contactformulier

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This