fbpixel

Wijnproeverij

Wat wil jij weten over de wijn? Dat staat voorop.
 
boek een wijnproeverij!

Wijnproeverij of Champagneproeverij thuis of op locatie

Je hebt besloten dat je een wijnproeverij wil organiseren voor jezelf en je collega’s, vrienden of familie. Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik zorg voor een leuke tijd en organiseer jouw wijnproeverij geheel op maat. Een wijnproeverij thuis of op een andere door jouw gewenste locatie.

Jen proeft Wijn biedt verschillende wijnworkshops variërend van 1 uur tot 2 uur. Tijdens de begeleide wijnproeverij maak je kennis met  verschillende soorten wijnen. Het vermogen om wijn te herkennen en te beoordelen is iets wat je kan leren. Daarom werk ik volgens een methode om de wijnen systematisch te proeven. Balans, lengte, intensiteit, concentratie, complexiteit en integratie zijn objectieve kenmerken die we gebruiken om de wijn te ontdekken. Na de wijnproeverij ga je naar huis met voldoende kennis over je eigen smaakprofiel om verder te kunnen genieten van de wijn die het best bij jouw behoeften past.

Wijnmakers maken voortdurend keuzes die leiden tot de smaak van de wijn die jij op tafel zet. Gebaseerd op vakmanschap, integriteit aandacht en passie. Mijn kennis over en liefde voor wijn nemen je tijdens de wijnproeverij mee langs het product, het proces, de binding met de natuur en de verhalen erachter. Als het gaat om wijn is er zeker een relatie tussen kwaliteit en prijs. Maar ook tussen naam en prijs. Daarom biedt Jen Proeft Wijn verschillende soorten wijnproeverijen aan. Alle proeverijen bestaan uit wijnen die met aandacht en liefde zijn gemaakt. Wijnen waar ik in geloof. In verschillende prijsklassen maar altijd van hoge kwaliteit.

Persoonlijk contact vooraf staat bij iedere wijnproeverij centraal. Daarom bepalen wij samen de locatie, het doel en stemmen we de verwachtingen af. Als jouw gasten al veel weten over wijn is het bijvoorbeeld interessant om een specifiek thema te kiezen. Heb je zelf geen locatie, dan heb ik er één die perfect past bij de beleving die jij voor ogen hebt.

In stijl, op maat en altijd iets bijzonders.

 

Wijnkennis verbreden

Heb je een restaurant of een café en vind je het belangrijk dat jouw team de gasten kan adviseren over de juiste wijn bij het eten? Denk dan aan een workshop voor jou of jouw team over de wijnen die bij jullie op de wijnkaart staan.

Ik bied diverse Wijnproeverijen en Wijnworkshops aan

Neem een kijkje om te bepalen wat het beste bij jou aansluit!

Begeleide wijnproeverij - Fun

Tijdens deze wijnproeverij maak je kennis met 5, 6 , 7 of 8 wijnen. Ik leg uit hoe je moet proeven en welke kenmerken hierbij van belang zijn. Zo leer je verschillende wijnen te onderscheiden en ontdek je wat je eigen smaakprofiel is. Ook krijg je een proefformulier met de verschillende categorieën overzichtelijk op een rij, zodat je weet waar je op kunt letten. Ik vind kwaliteit belangrijk en ik schenk dan ook alleen mooie wijnen die met aandacht zijn gemaakt en waar ik achter sta. De wijnproeverij van 5 wijnen is er al vanaf €220,- en duurt circa 1 uur. De wijnproeverij van 8 wijnen duurt circa 2 uur.  Bij grote groepen is de prijs in overleg. Wil je ook hapjes erbij, dan kan ik bijpassende hapjes verzorgen of een mooie borrelplank  met o.a. heerlijke kazen, patés, dadelbrood, noten etc. Ik kies hapjes uit van hoge kwaliteit die passen bij de wijnen die we drinken. Voor de hapjes geldt een supplement van €10,- per persoon. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.  De huur van een locatie is niet inbegrepen in de genoemde prijs voor de wijnproeverij.

Begeleide Wijnproeverij - Luxury

Het verschil met de begeleide wijnproeverij Fun is de extra kwaliteit van de wijnen die we proeven.  De wijnen van de Fun proeverij zijn al van hoge kwaliteit maar nu doen we er een schepje bovenop. We proeven 5 tot 8 luxe wijnen uit het hogere segment. De prijs is in overleg en hangt af van de keuze voor de wijnen.   Wil je ook hapjes erbij, dan kan ik bijpassende hapjes verzorgen of een mooie borrelplank  met o.a. heerlijke kazen, patés, dadelbrood, noten etc. Ik kies hapjes uit van hoge kwaliteit die passen bij de wijnen die we drinken.

Wijnworkshop - Professioneel
Het is uiteraard belangrijk dat horecapersoneel over kennis beschikt van de producten die ze verkopen. Dit geldt voor de gerechten maar zeker ook voor de wijnen. Vaak hoor je: “We hebben een chardonnay en een sauvignon blanc”. Maar weet de gast het verschil wel? Vaak kiezen gasten maar de huiswijn omdat ze niet weten wat bij hun eten past of hoe een wijn smaakt. Ik bied een wijnworkshop aan waarin ik jouw personeel uitleg geef over de wijnen die jullie op de kaart hebben staan. Wat zijn de kenmerken van de wijnen die jullie schenken, bij welke gerechten passen de wijnen en welke vragen kunnen ze stellen aan de gast om te ontdekken welke wijn past. Van te voren bestudeer ik jullie wijnkaart uitvoerig. Ik kom langs op jullie locatie en maak in overleg een selectie van jullie wijnen, die we dan gezamenlijk gaan proeven. Ook krijgt iedereen een proefformulier met verschillende categorieën om een wijn te kunnen analyseren. Advies over de samenstelling van de wijnkaart geef ik graag. De workshop duurt circa 2 tot 2,5 uur en kost €249,-
Vinoloog op jouw party - met jouw wijnen!
Persoonlijk wijnadvies tijdens jouw feest of diner geeft net dat beetje extra. Als vinoloog kom ik graag langs op jouw locatie om de wijnen persoonlijk in te schenken. De smaak van de wijn lardeer ik met beleving door het delen van mijn kennis, ervaring en verhalen met jouw gasten. Genieten dus! Van te voren bespreken we welke wijnen je schenkt, wie er komen en wat je verwachtingen zijn. Ik verdiep me in jouw wijnen en kom met alle toebehoren, zoals wijnglazen, naar het door jou opgegeven adres (privé dan wel zakelijk). Ik schenk de gasten in en introduceer de wijnen bij hen en beantwoord al hun vragen. Op locatie, persoonlijk en verhalend
Wijnadvies bij jouw eten
Vrienden vragen mij heel vaak, welke wijn past bij mijn eten? Hoe leuk is het niet als je een speciaal etentje hebt, bijvoorbeeld een aangeklede BBQ, met wijnen die er uitstekend bij passen! Laat mij weten wat je eet en ik maak er een wijnadvies op maat bij. Tevens adviseer ik over de hoeveelheid wijn die nodig is. Je krijgt geen lijst met specifieke wijnhuizen die je speciaal ergens moet kopen. Om het voor jou eenvoudig te houden krijg je een advies voor een bepaalde wijnregio of het druivenras. Zo ben jij in staat om overal je wijnen in te kopen. Een wijnadvies op maat kost €49,-

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier of bel: 06-27020221.

contactformulier

Laat jouw wijnkennis schitteren! Download de gratis Gids  "Wijn Leren Proeven" en ontdek alles over wijnproeven uitgelegd en samengevat in 4 prachtige infographics!

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This