jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Wijnproeverij

Boek een wijnproeverij!
Voorstel aanvragen
wijncursus Amsterdam
wijnproeverij online gezellig aan tafel
wijnproeverij online thuis

Wijnproeverij thuis, online of op locatie

Wijnproeverij thuis, in stijl, op maat en altijd iets bijzonders.

Ben je op zoek naar een leuke interactieve middag of avond uit met je collega’s, vrienden of familie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik organiseer graag jouw wijnproeverij of champagneproeverij geheel op maat. Een wijnproeverij thuis, online of op een andere door jouw gewenste locatie. Of het nou een avondje uit is met vrienden, een bedrijfsactiviteit of om je verjaardag extra speciaal te maken.

Begeleide wijnproeverij thuis

Het maakt niet uit of je een wijnenthousiast bent of nieuw bent met wijnproeven. Je leert veel tijdens een begeleide wijnproeverij met een vinoloog. Tijdens de wijnproeverij maak je kennis met  verschillende soorten wijnen. Het vermogen om wijn te herkennen en te beoordelen is iets wat je kan leren. Daarom werk ik volgens een methode om de wijnen systematisch te proeven. Balans, lengte, intensiteit, concentratie, complexiteit en integratie zijn objectieve kenmerken die we gebruiken om de wijn te ontdekken. Na de wijnproeverij ga je naar huis met voldoende kennis over je eigen smaakprofiel.

“The true nature of wine isn’t in the bottle but in the sharing of wine”

Diverse wijnproeverijen

Wijnmakers maken voortdurend keuzes die leiden tot de smaak van de wijn die jij op tafel zet. Gebaseerd op vakmanschap, integriteit aandacht en passie. Mijn kennis over en liefde voor wijn nemen je tijdens de wijnproeverij mee langs het product, het proces, de binding met de natuur en de verhalen erachter. Alle wijnproeverijen bestaan uit wijnen die met aandacht en liefde zijn gemaakt. Wijnen waar ik in geloof. In verschillende prijsklassen maar altijd van hoge kwaliteit. Ik bied diverse wijnproeverijen aan. Wat dacht je van een reis door de wereld waar we proeven wat de verschillende klimaten met de wijn doen? Of een wijnproeverij met Nederlandse wijn, waar heel veel over te vertellen is.

 

Waarom een wijnproeverij met Jen Proeft Wijn?

 • Ik leer je snel de basics van wijnproeven.
 • Je ontdekt wijnen die je nog niet kent.
 • Onafhankelijk. Omdat ik geen wijn verkoop kan ik je objectief de wijnen laten proeven zonder onderliggend motief.
 • Persoonlijk contact. Vooraf hebben we contact zodat ik weet wat je wensen zijn.
 • Maatwerk. Ik selecteer specifiek de wijnen die passen bij jouw verwachtingen.
 • Deskundig. Mijn kennis houd ik op peil door regelmatig te proeven met een professionele proefgroep. Ik heb 2 wijndiploma’s in de pocket: Vinoloog SDEN4 en een Advanced International WSET 3. Ook ben ik een aanbevolen wijndocent van de wijnacademie.

Wat klanten over de wijnproeverij van Jen Proeft Wijn zeggen:

De locatie van de wijnproeverij was natuurlijk ver van Amsterdam, ik had er niet over nagedacht dat jij dan ook reistijd kwijt zou zijn. Daarom dacht ik eerst om het in de buurt te doen, maar het was juist zo leuk om het daar in het bos te doen. Van tevoren had ik een aantal websites bekeken en ik vond die van jou eruit springen. Toen ik je aan de lijn had klonk het aanbod goed en de reviews die ik al had bekeken waren heel positief.

Ik vond de wijnproeverij heel erg leuk en interessant. Je legt het heel goed uit en super om 3 witte en 3 rode wijnen te proeven, die zo verschillend zijn van elkaar.
Eigenlijk is het gewoon te kort omdat je achteraf weer bepaalde wijnen proeft met eten erbij. Dan smaakt het toch anders en zou je er nog meer over willen weten. Maar dit was een wijnproeverij en geen wijncursus.

Ik zou de wijnproeverij aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is om meer te leren over waar je op kan letten als je een wijn wilt leren kennen. Wij waren heel enthousiast en we vonden jou ook een hele prettige gast, hetgeen ik heel belangrijk vind. Dit is een privé ding en dan moet het wel met iedereen klikken en dat gevoel hadden we allemaal.

De keuze van de wijnen vond ik heel mooi. Door de landen en de klimaten heen, zodat je de verschillen kon ontdekken. We vonden vooral de wijn heel lekker die je zelf had meegenomen uit Duitsland. De wijnproeverij was duidelijk opgezet en de formulieren waren heel handig. Het enige is dat we eigenlijk nog verder zouden willen, maar dat is iets positiefs.

Nicolet Zandbergen

Wat een leuke wijnproeverij! Jennifer weet ontzettend veel over wijn en kan dat op een spannende, interessante en vooral gezellige manier overbrengen. Het boeken van een wijnproeverij door Jennifer op een feestje of etentje is echt een aanrader!

Francine Wong Loi Sing-witz

Jennifer is een spontane en enthousiaste vinoloog met verstand van zaken. Ze vertelt op haar geheel eigen wijze hoe de wijnen die zij selecteert voor haar proeverijen tot stand komen door de unieke combinatie van o.a. de streek, grond, vaten en uiteraard druivensoorten, temperatuur en zonne-uren. Jennifer daagt je uit om verschillende geuren en smaken in de wijnen te ontdekken. Ze combineert de wijnen met een selectie van kazen, paté en andere hapjes die een wijnproeverij tot een echt feest maken! Zeker aan te raden!

Marie-Hélène Zengerink

Directeur, NBOV

Precies zoals je haar op de foto met open armen ziet geeft Jennifer haar wijnproeverij. Vol enthousiasme, open, helder en vol passie en heel veel kennis. Afgelopen zaterdag mocht ik een van haar wijnproeverijen bijwonen gewoon bij mijn vriendin thuis. Super gezellig en nog wat geleerd ook. LEUK dank je Jennifer smile

Benita van der Pasch

Kies de wijnproeverij die bij je past:

Begeleide wijnproeverij - Wereldwijnreis

èVoor deze wijnproeverij heb ik wijn geselecteerd uit diverse werelddelen. Ik neem je mee op reis door de wereld en we proeven wijn uit zowel koele als warme klimaten. Wat doet dat met de smaak en de geur?

 

Wijnproeverij: Wat krijg je?

 • telefonische intake (15 min)
 • inkoop specifieke wijnen
 • vinoloog op locatie
 • wijnproeverij thuis of op locatie met uitleg over de proefmethode en de wijnen
 • alle wijnen op de juiste temperatuur
 • goede proefglazen
 • proefformulieren
 • overzicht van alle geschonken wijnen en verkoopadressen (na afloop)

Kosten
€ 267 voor 5 wijnen – duur 1,25 uur
€ 284 voor 6 wijnen – duur 1,5 uur
€ 307 voor 7 wijnen – duur 1,8 uur

Optioneel

 • aromawijzer als hulpmiddel bij het proeven en beoordelen, €5 per stuk
 • een wijnproeverij met een speciaal thema

Is dit wat je zoekt? Leuk! Stuur mij een mail om een afspraak in te plannen.

Bovenstaande prijzen zijn voor groepen tot max 12 personen. Grotere groepen betekent meer wijn dus andere prijzen. Neem dan even contact met mij op.

Ik reken geen BTW (artikel 25 wet OB)

Begeleide Wijnproeverij - Luxury

Deze wijnproeverij presenteert de paradepaardjes van de wijnmakers. Wijnmakers hebben vaak verschillende wijnen. Van instappers tot de paradepaardjes. Deze zogenaamde flagship wijnen krijgen de meeste aandacht van de wijnmaker. De druiven komen van de beste delen van de wijngaard, worden met de hand geplukt en rijpen op de beste houten vaten. En dat proef je!

Vier je decadente kant met deze luxe wijnproeverij!

Wijnproeverij: Wat krijg je?

 • telefonische intake (15 min)
 • inkoop specifieke wijnen uit het hogere segment
 • vinoloog op locatie
 • wijnproeverij thuis of op locatie met uitleg over de proefmethode en de wijnen
 • alle wijnen op de juiste temperatuur
 • goede proefglazen
 • proefformulieren
 • overzicht van alle geschonken wijnen en verkoopadressen (na afloop)

Kosten
€ 496 voor 6 wijnen – duur 1,5 uur

Optioneel

 • een aantal bijpassende hapjes €20,- pp
 • aromawijzer als hulpmiddel bij het proeven en beoordelen, €5 per stuk

Is dit wat je zoekt? Leuk! Stuur mij een mail om een afspraak in te plannen.

Bovenstaande prijzen zijn voor groepen tot max 12 personen. Grotere groepen betekent meer wijn dus andere prijzen. Neem dan even contact met mij op.

 

Ik reken geen BTW (artikel 25 wet OB)

Wijnproeverij Online

Een wijnproeverij online is een leuke mogelijkheid voor teams, vrienden en familie om iets samen te doen. Verwen je collega’s, vrienden of familie met een prachtig wijnpakket en geniet samen van de wijnproeverij online.

HOE WERKT HET?

 

WIJNPAKKET – stap 1

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe spannende wijnen.  Je krijgt de wijn veilig verpakt aan huis bezorgt. Er is een keuze tussen 3 wijnpakketten:

A Premium wijnpakket

B Luxury wijnpakket

C Grand Cru wijnpakket

A Premium wijnpakket
Dit pakket bevat 3 flessen heerlijke wijn die ik recentelijk ontdekt heb en waar ik erg enthousiast over ben. Kosten €79, –

B Luxury wijnpakket
Dit pakket bevat 3 flessen luxe wijnen. Dit zijn de paradepaardjes van de wijnmaker. De druiven komen van de beste delen van de wijngaard, worden met de  hand geplukt en rijpen op de beste houten vaten. Kosten €154, –

C Grand Cru wijnpakket
Dit pakket bevat 3 flessen pure luxe. We proeven een selectie van de beste wijnen van de beste wijnmakers ter wereld. Uiteraard beginnen we met champagne!
Denk verder aan Grand Cru’s, oudere jaargangen en wijn uit de mooiste wijngebieden. Kosten €360, –

BOEK EEN VINOLOOG ERBIJ – stap 2

We spreken een datum en tijd af om samen online te proeven. Jij zorgt voor een link voor de online wijnproeverij op een platform van jouw keuze (Zoom, Google hangouts etc.)

ONLINE WIJNPROEVERIJ
We gaan de 3  wijnen gezamenlijk proeven in ongeveer 1 uur. Ik begin de wijnproeverij online met een uitleg hoe je nu eigenlijk goed proeft. Dit doe ik via de BLICCI methode: balans, lengte, intensiteit, concentratie, complexiteit en integratie. We maken een reis door koele en warme klimaten en kijken wat dat met de smaak en de geur doet. Ook bespreek ik de belangrijkste kenmerken van de druivenrassen en vertel ik over de herkomst van de wijnen.

Kosten: €125,- (voor groepen tot max 25 personen. Grotere groepen is mogelijk tegen een toeslag).

Ik reken geen BTW (artikel 25 wet OB)

Is dit wat je zoekt? Leuk! Stuur mij een mail om een afspraak in te plannen.

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier.

contactformulier

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This