jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Pasta Carbonara een supersnel recept. In een paar stappen op tafel!

door jan 20, 20180 Reacties

Pasta Carbonara een supersnel recept. In een paar stappen op tafel!

door jan 20, 2018wijnblog0 Reacties

Wat eten we vandaag?

Heb je geen zin om te koken maar wil je wel lekker eten? Dit recept voor Pasta Carbonara staat binnen een paar tellen op tafel. En de kinderen vinden het heerlijk door de spek en de room. En nog een voordeel, het recept is zo makkelijk dat je het je kinderen kunt leren. Kunnen ze ook eens voor jou koken!

Waarom deze wijn erbij?

Grüner Veltliner is een wijn die bij uitstek past bij Pasta Carbonara. De bekendste druif uit Oostenrijk en niet voor niets! Een subtiele mix van grapefruit, peer en wat peper, een kristal zuivere wijn die bij heel veel past. In het bijzonder bij romige gerechten met kaas zoals pasta carbonara. De frisheid van de Grüner Veltliner is hierbij een mooie tegenhanger

Wat heb je nodig voor 4 personen? Binnen 15 min op tafel:

Carbonara Saus

  • 3 eieren
  • kuipje crème fraîche
  • 2 uien
  • 2 teentjes knofloof
  • bakje spekjes of een pakje pancetta (circa 200 gram)
  • stukje harde kaas zoals grana padano of parmezaan
  • spaghetti

De bereiding

Pasta Carbonara

Zet een grote pan water op het vuur voor de spaghetti. Zet een grote braadpan of koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes goudbruin. Snij ondertussen de ui en de knoflook. Zet het vuur lager en voeg de ui en de knoflook toe en bak lekker mee totdat de uit glazig is.

Maak onderwijl de carbonara saus. Pak een kom en breek hierin de 3 eieren. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en wat peper uit de molen. Klop dit tot een gladde saus.

Als het water kookt, kan de spaghetti in de pan. Kook gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Vergeet niet de spaghetti te roeren zodat de slierten niet aan elkaar plakken. En giet af.

Maal in een hakmolen of een kaasmolen de kaas fijn.

Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de spekjes/ui en bak nog even mee. Zet het vuur uit (anders stolt straks het eimengsel) en giet de carbonara saus erbij. Even goed doorroeren en klaar! Serveer het samen met de fijngemalen kaas.

 

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier of bel: 06-27020221.

contactformulier

1 + 11 =

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This