WSET 2 wijncursus in Amsterdam

WSET – Wine Spirit Educational Trust – is de grootste wijnopleider ter wereld, gevestigd in Londen. Het biedt vier niveaus aan: WSET-1 t/m 4.

In 8 lessen, samengevat in 4 dagdelen behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld. Ook als je geen ervaring hebt met wijn, is level 2 uitstekend geschikt om mee te beginnen.

WSET wijncursus wijnproeven

WSET 2 Opzet

Wat gaan we doen tijdens de wijncursus?

  • We gaan 31 wijnen samen proeven.
  • We bespreken alle wijnstreken in de wereld en hebben het over: klimaat, regelgeving en wijnbouw.
  • We leren over de diverse manieren waarop wijn gemaakt wordt.
  • We behandelen 30 druivenrassen en hun karakter.

Het leuke aan WSET is de proefmethode. We gebruiken hiervoor: The Systematic Approach to Wine Tasting (SAT). Hiermee beoordelen we iedere wijn op: kleur, geur, intensiteit, smaak, zuurgraad, tannines, alcohol, body, afdronk en complexiteit.  

Zo leer jij wijn te beoordelen en te herkennen!

WSET2 wijncursus

De locatie en groepsgrootte van de wijncursus

Voor deze wijncursus werk ik samen met de VanBelleAcademy. Deze wijnschool is gevestigd in het hart van de Jordaan in een sfeervolle oude verbouwde fabriek. Dichtbij het openbaar vervoer en het Amsterdam CS.

Ik heb bewust gekozen voor een samenwerking met de VanBelleAcademy omdat hun werkwijze bij mij past. De kwaliteit van de wijnen die we proeven is uitstekend en ik hou van de kleinschaligheid. Wij werken altijd met kleine groepen, maar nu vanwege Covid zijn de groepen extra klein om afstand te kunnen bewaren. Dus dit is je kans op een wijncursus met extra veel aandacht!

Natuurlijk gaan we serieus aan de gang met proeftechniek en theorie, maar wijn is ook sfeer en genieten. Dus geen saai klaslokaal, maar een gezellige eettafel.

WSET 2 wijncursus wijn beoordelen

Praktische informatie

  • De cursus wordt gegeven op zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 januari 2021.
  • De lessen duren van 13:00 uur tot 17:30 uur.
  • De cursus kost €575,- inclusief alles: boeken, lessen, wijnen, officieel examen & diploma (als je slaagt).
  • Optioneel kan je kiezen voor een homemade lunch + koffie en thee. Dit kost maar €15 voor de gehele cursus, en geloof mij, dit wil je niet missen.

Heb je nog vragen? Of wil je, je meteen inschrijven?

Ja ik schrijf me in!

Laat je bericht achter, dan hoor je van mij. Ik hoop je te zien 9 januari!

Jennifer