jenproeftwijn.nl - Meer leren over wijn

Oosterse Pad Thai zo gewokt! Met een glaasje loepzuiver Riesling erbij.

door nov 20, 20170 Reacties

Oosterse Pad Thai zo gewokt! Met een glaasje loepzuiver Riesling erbij.

door nov 20, 2017wijnblog0 Reacties

Wat eten we vandaag?

Wij zijn dol op Oosters eten. Vol smaken en nog gezond ook! Vorig jaar liepen we op een marktje in Thailand. Het was donker en het marktje stond vol met eetstalletjes waar de heerlijkste geuren rond dreven. Een bordje Pad Thai met een biertje erbij, een cola voor de kinderen. Wat wil je nog meer?

Vandaag eten we dus Pad Thai. Lekker snel en iedereen is bij ons blij met noedels. Omdat ik de Pad Thai op hoog vuur wok moet ik snel roeren. Daarom wil ik alles bij de hand hebben. Van te voren was en snij ik alles. De voorbereiding is dus het halve werk.

Waarom deze wijn erbij?

Het gerecht is licht pikant en een beetje zuur door de limoen en tamarinde. Riesling heeft altijd hoge zuren wat hier mooi bij past. Ik proef citrus, mineralen en een beetje een zoute toets (ziltig).  De Riesling 2015 is van Schätzel en komt uit Rheinhessen. Te koop voor €14,60 gekocht bij het wijncollectief. Ik vind het echt een fantastische wijn, super zuiver en fris. Deze versie is droog, dus geen restzoet die rieslings ook vaak hebben. Al zou dat ook passen bij dit gericht. Een riesling kan je herkennen aan de aromatische geuren met vaak de zogenaamde goût de pétrole (benzine lucht). Als je meer wil lezen over de goût de pétrole lees dan mijn artikel hierover: https://www.jenproeftwijn.nl/wijn-met-benzinelucht-werkelijk/

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 250 gram gedroogde noedels (ik gebruik rijstnoedels)
 • 300 gram kipfilet (je kan ook garnalen nemen)
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels tamarindepuree
 • 3 eetlepel vissaus
 • 2 eetlepels gulu djawa of palmsuiker
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 3 tenen knoflook
 • 3 stengels bosui
 • 1/2 theelepel chilipoeder
 • 3 eetlepels fijngehakte pinda’s
 • 1 bakje taugé (250 gram)
 • 1 rode chilipeper
 • koriander (15 gram)
 • 1 limoen

Voorbereiding circa 15 minuten:

 • Pan water opzetten voor de noedels
 • Dressing maken van tamarinde, vissaus en suiker. Ik gebruik de vloeibare gula djawa. Pas op met de tamarinde, teveel is te zuur.
 • Alle groenten wassen. Vervolgens de bosui in fijne reepjes snijden. Het kontje en bovenste blad eraf halen en weggooien. Koriander, chilipeper en knoflookteentjes fijn snijden, pinda’s fijnhakken. Alles in aparte bakjes klaarzetten. Vervolgens de kip in stukjes snijden.
 • De noedels in het water met een beetje zout gaar koken. Afgieten en in een vergiet afspoelen met koud water om te voorkomen dat het gaat plakken.

Wokken circa 15 minuten:

1 eetlepel kokosolie verhitten. De kip met een beetje zout wokken. Als de kip bijna gaar is, de knoflook erbij en de kip naar de rand toe scheppen. In het midden nog een lepel kokosolie verwarmen. De eieren erbij en roeren. Dan de noedels erbij en nog even laten bakken. Dan de dressing, de chilipeper, de chilipoeder erbij doen. Vervolgens de taugé  en de chilipeper toevoegen en nog een paar minuten bakken. Vuur uit en garneren met bosui, koriander en pinda’s. De limoen in 4 partjes snijden en ieder krijgt 1 partje op zijn bord.

<div class=" et_pb_row et_pb_row_2"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div class="et_pb_column et_pb_column_4_4 et_pb_column_3 et_pb_css_mix_blend_mode_passthrough et-last-child"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div class="et_pb_promo et_pb_module et_pb_bg_layout_dark et_pb_text_align_center et_pb_cta_1 et_pb_no_bg"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div class="et_pb_promo_description"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <h2 class="et_pb_module_header">Gefeliciteerd!</h2><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <p>Je kan nu de gids downloaden</p><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </div><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div class="et_pb_button_wrapper"><a class="et_pb_promo_button et_pb_button" href="https://www.jenproeftwijn.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Leer-wijn-proeven-Jenproeftwijn.pdf" target="_blank">klik hier!</a></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </div><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </div> <!-- .et_pb_column --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> </div>

neem contact op!

Wil je een offerte, boeken, samenwerken of heb je een vraag? Ik hoor graag van je! Neem contact op via het contactformulier of bel: 06-27020221.

contactformulier

7 + 7 =

Schrijf je in voor de beste wijntips van Jen en ontvang gratis: 
"De wijngids met uitleg over wijnproeven + 4 handige infographics"

Gefeliciteerd!

Je kan nu de gids downloaden

Pin It on Pinterest

Share This