fbpixel

Bordeaux wijnproeverij

Tijdens Taste Amsterdam was ik uitgenodigd voor een Bordeaux wijnproeverij in combinatie met heerlijke gerechtjes gemaakt door Michelin-sterrenchef Soenil Bahadour.

Wijnspijs combinaties fascineren mij altijd. Een wijn kan zo ontzettend ten goede maar ook ten slechte veranderen door er wat bij te eten. Zoet, zuur, zout en bitter alles speelt op elkaar in. Versterkt elkaar of zwakt juist af.

Deze Bordeaux wijnproeverij werd gepresenteerd door sommelier en gecertificeerd Bordeaux Wine Educator Edwin Raben.

Taste of Amsterdam: lekkere sfeer

‘Taste of Amsterdam’: ik was er nog nooit geweest. Maar met een uitnodiging op zak voor de Bordeaux wijnproeverij ga ik ontdekken wat Taste allemaal te bieden heeft. Als ik het festival terrein op loop is het meteen al leuk. Bij het begin staan kraampjes met diverse eetwaren en dranken zoals limonade, eetbare rozen, kaasfondue en gezond ijs! Ik ben ruim op tijd voor de kooksessie en altijd in om iets nieuws te ontdekken dus proef ik alles. Verder op het terrein komen de stands met wijn, champagne, eten. Er hangt een lekkere sfeer.

Soenil Bahadoer en L’ École du Vin du Bordeaux

Normaal bezoek ik wijnproeverijen waar ik alleen wijn te proeven krijg, maar deze keer mag ik Bordeauxwijnen proeven vergezeld van een keuken kookspektakel met niemand minder dan Michelin-sterrenchef Soenil Bahadoer. Dit alles vindt plaats tijdens de exclusieve primeur van NEFF’s Chef’s Table en L’École du Vin du Bordeaux. NEFF (je weet wel, van die mooie ovens) is de hoofdsponsor van het drie dagen durende food- en restaurantfestival Taste of Amsterdam. De Bordeauxwijnen worden gepresenteerd door online-sommelier en gecertificeerd Bordeaux Wine Educator Edwin Raben.

NEFF Chef’s Table

Bij NEFF aangekomen wordt als welkomstdrankje een glas crémant uit, natuurlijk, Bordeaux aangeboden en iedereen neemt plaats aan een ronde bar met in het midden de chefs en het kookgedeelte. Het eerste gerecht is een gebrande langoustine met crème van rode curry en lotuswortel. Ik heb geluk, het wordt vlak onder mijn neus bereid door de chef en ik kan meekijken hoe fantastisch en snel het bord wordt opgebouwd.

Wil je weten welke wijnspijs combinaties ik nog meer heb gehad? Lees dan hier verder

Over de auteur

Jennifer Jernberg

Wijn proeven is begonnen als hobby. Omdat ik steeds meer wilde weten heb ik de opleiding tot vinoloog gevolgd. Ik wil graag mijn kennis op een toegankelijke manier delen via mijn blog en op wijnproeverijen. Lees en proef je mee?

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This