Taste of Amsterdam: lekkere sfeer

‘Taste of Amsterdam’: ik was er nog nooit geweest. Maar met een uitnodiging op zak voor de Bordeaux wijnproeverij ga ik ontdekken wat Taste allemaal te bieden heeft. Als ik het festival terrein op loop is het meteen al leuk. Bij het begin staan kraampjes met diverse eetwaren en dranken zoals limonade, eetbare rozen, kaasfondue en gezond ijs! Ik ben ruim op tijd voor de kooksessie en altijd in om iets nieuws te ontdekken dus proef ik alles. Verder op het terrein komen de stands met wijn, champagne, eten. Er hangt een lekkere sfeer.

Soenil Bahadoer en L’ École du Vin du Bordeaux

Normaal bezoek ik wijnproeverijen waar ik alleen wijn te proeven krijg, maar deze keer mag ik Bordeauxwijnen proeven vergezeld van een keuken kookspektakel met niemand minder dan Michelin-sterrenchef Soenil Bahadoer. Dit alles vindt plaats tijdens de exclusieve primeur van NEFF’s Chef’s Table en L’École du Vin du Bordeaux. NEFF (je weet wel, van die mooie ovens) is de hoofdsponsor van het drie dagen durende food- en restaurantfestival Taste of Amsterdam. De Bordeauxwijnen worden gepresenteerd door online-sommelier en gecertificeerd Bordeaux Wine Educator Edwin Raben.

NEFF Chef’s Table

Bij NEFF aangekomen wordt als welkomstdrankje een glas crémant uit, natuurlijk, Bordeaux aangeboden en iedereen neemt plaats aan een ronde bar met in het midden de chefs en het kookgedeelte. Het eerste gerecht is een gebrande langoustine met crème van rode curry en lotuswortel. Ik heb geluk, het wordt vlak onder mijn neus bereid door de chef en ik kan meekijken hoe fantastisch en snel het bord wordt opgebouwd.